Autentificare
X
Enter your e-mail address.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Coș Cumpărături
Nr. Produse: 0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Image: 
DIDACTICA DISCIPLINELOR PEDAGOGICE. UN CADRU CONSTRUCTIVIST

Puteți descărca modele de planificări anuale, după logarea în contul dvs. personal QEDU, făcând click aici.

Didactica disciplinelor pedagogice. Un cadru constructivist reuneste o serie de reflectii, demersuri si consideratii subordonate unei paradigme epistemologice de natura socioconstructivista si interactiva a constructiei cunostintelor pedagogice, paradigma configurata de trei dimensiuni complementare: dimensiunea constructivista, care face referire la subiectul care invata, respectiv la elev; dimensiunea sociologica, legata de interactiunile sociale, care face referire la partenerii prezenti - ceilalti elevi si profesorul; dimensiunea interactiva, legata de interactiunile cu mediul, care face referire la situatiile de invatare si la obiectul de invatare organizat in interiorul acestor situatii. In construirea lucrarii s-a pornit, firesc, de la statuarea didacticii generale si a didacticii disciplinelor pedagogice in sistemul stiintelor educatiei, continuandu- se cu o prezentare de ansamblu a curriculum-ului disciplinelor pedagogice si a componentelor acestuia si cu o investigatie practica realizata in randul elevilor si cadrelor didactice.
Operationalizand atent conceptul de curriculum, autoarea propune - pentru cele mai relevante componente ale acestuia - consideratii teoretice, interpretari personale, argumente, reflectii, metode, tehnici, instrumente, aplicatii, exercitii si solutii didactice pertinente. Acestea sunt valorificabile, deopotriva, in procesul de predare-invatare-evaluare formativa la disciplinele pedagogice si ca deschideri spre problematicile de interes sau spre interogatiile actuale ale didacticii generale.

Intrati pe www.Qvis.ro si puteti completa electronic PORTOFOLIUL ELEVULUI.

Intrati pe www.Qedu.ro si puteti completa electronic PORTOFOLIUL PROFESORULUI.

Inscrieti-va la Concursurile Comper, concursuri fara taxa de participare. Sectiuni: Matematica (clasele CP-VIII), Limba si literatura romana (clasele CP-VIII), Lectura si scriere creativa (clasele CP-XII).

Domeniu: 
Educațional
Colectie: 
Editie: 
a III-a, revazuta
Data Aparitie: 
Ian 2009
Nr Pagini: 
432
Format: 
16x23.5
Nr Volume: 
1
ISBN: 
978-973-47-0534-4
Preț:29 lei 20.30 lei
Extrase: 
De acelasi autor: