Despre autori – Editura Paralela 45 Editura Paralela 45

Despre autori

Maria Zaharia

Membru în Comisia Națională de Organizare și Evaluare a Olimpiadei de Matematică, membru în cadrul Grupurilor de lucru pentru Evaluarea Națională, sub egida SNEE și CNEE, participantă la numeroase conferințe și simpozioane naționale și internaționale, cu lucrări care au fost premiate.

Recompensată pentru activitatea de excepție cu diplome jubiliare sau de excelență: Fundația pentru Integrare Europeană „SIGMA”, Fundația Oamenilor de Știință Prahova și ISJ Prahova, Universitatea de Vest din Timișoara, Fundația de Evaluare în Educație, ISJ Bacău, Asociația Profesorilor de Matematică și Fizică, Sindicatul Liber din Învățământul Județean Bacău, Societatea de Științe Matematice din România.

Pentru abnegația și devotamentul puse în slujba învățământului românesc a fost premiată de MECT cu Diploma „Gheorghe Lazăr”, clasa a II-a și de președintele României cu Diploma și Medalia „Meritul pentru Învățământ”, clasa a III-a.

Mentor, metodist, având master în Management educațional, experiență managerială, formator național și expert ARACIP, autor sau coautor a peste 100 de culegeri, ghiduri, auxiliare didactice, caiete pentru timpul liber și manuale.

 

 

Dan Zaharia

Profesor de matematică în municipiul Onești, la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” și la Școala Gimnazială Nr. 1, cu activitate didactică neîntreruptă la catedră timp de 40 ani, concretizată în rezultatele deosebite ale elevilor săi la examenele naționale, premiile și mențiunile la olimpiadele și concursurile școlare naționale și Premiul III (Medalia de bronz) la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Yacuţia. Pentru serviciile de excepție oferite mediului educațional românesc, Dan Zaharia a fost recompensat cu Diploma „Gheorghe Lazăr”, clasa I.

A fost, succesiv, șef de catedră, șef de cerc pedagogic, profesor metodist, profesor mentor, profesor formator, expert ARACIP (colaborator), inspector de specialitate la disciplina matematică, inspector de management. A fost membru al comisiilor centrale pentru elaborarea și evaluarea subiectelor la olimpiadele naționale de matematică și membru al unor grupuri de lucru pentru elaborarea programelor școlare de matematică, a subiectelor pentru bacalaureat și pentru evaluările naționale.

Astfel, profesorul Dan Zaharia: