Prezentare generală a manualului – Editura Paralela 45 Editura Paralela 45

Prezentare generală a manualului

Manualul de Istorie pentru clasa a VII-a, elaborat de echipa Editurii Paralela 45,  respectă toate elementele care determină proiectarea unităților de învățare la această disciplină, esențiale în definirea conținutului și a structurii manualului. Consacrat studiului istoriei universale în secolele XX-XXI, manualul reflectă conținuturile solicitate de programă, structurându-le pe mai multe direcții: reconstituirea trecutului, elemente de cultură și civilizație, relații sociale și statul, ultimele două fiind preponderente, cu o pondere de 70% în ansamblul volumului.

În ceea ce privește evaluarea, ne-a preocupat transparența și obiectivitatea acesteia, metodele tradiționale fiind combinate cu cele complementare alternative, cu ajutorul cărora am pus în evidență mai cu seamă valorile și atitudinile solicitate a fi formate curricular.

Manualul este în principal destinat studiului la clasă al istoriei, însă poate fi o ancoră de popularizare a conținutului pentru înțelegerea rapidă a controversatului secol XX și a provocărilor lansate deja de primele decenii ale secolului XXI.

Centrat în prima sa parte pe cele două războaie mondiale ale secolului trecut, utilizarea manualului este un bun exercițiu civic pentru prezent și viitor, într-o situație internațională tulbure și din ce în ce mai complicată.

 

Puncte forte ale manualului: