Manualul de Educație socială pentru clasa a VII-a al Editurii Paralela 45 este elaborat de Daniel Botezatu, Mihaela-Gabriela Țăranu și Loredana-Mariana Botezatu.
Prof. dr. Daniel Botezatu are 30 de ani de experiență didactică și este doctor în Istorie, profesor metodist și membru în Consiliul Consultativ al IȘJ Botoșani – specialitatea istorie, inspector școlar educativ (2002-2010), inspector școlar general adjunct (2010-2012), inspector școlar general (2021), profesor la Centrul de Excelență din municipiul Botoșani, disciplina istorie (2014-prezent), membru în Comisia Națională de Istorie care a elaborat programa de gimnaziu (1996). A publicat zeci de articole științifice în reviste din țară și din SUA, sute de articole în calitate de colaborator la publicația „Monitorul de Botoșani” (2017-2024). A fost evaluator de manuale școlare (educație socială și istorie) între anii școlari 2021-2022 și 2022-2023.
Prof. Mihaela-Gabriela Țăranu are 22 de ani de experiență didactică și este consilier școlar la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani. Este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cu o expertiză de peste 10 ani în educație non-formală, specialist în consiliere și dezvoltare personală și formator în diverse proiecte și programe cu finanțare europeană. Prin prisma experienței de cadru didactic, a îndeplinit și alte roluri pline de provocări, precum cel de psiholog – Psihologia muncii și cea organizațională, inspector școlar educativ (2020-2021), profesor metodist și membru în Consiliul Consultativ al IȘJ Botoșani – specialitatea consiliere psihopedagogică/discipline socio-umane, grad didactic I, din 2014, mentor, membru în Corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, participant la numeroase stagii de formare în cadrul proiectelor Erasmus+, coordonator de proiecte și programe educaționale.
Prof. Loredana-Mariana Botezatu are 30 de ani de experiență didactică și este titulară pe discipline socio-umane la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, fiind absolventă a Facultății de Filosofie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, profesor metodist și membru în Consiliul Consultativ al IȘJ Botoșani – specialitatea discipline socio-umane, grad didactic I, din 2014, mentor, membru în Corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, formator în cadrul proiectului „Formarea continuă a profesorilor de științe economice și matematică în societatea cunoașterii”, derulat de Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, 2012. A fost formator expert la disciplina Educație socială, în cadrul Proiectului CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți, 2021-2022. A fost trainer de antreprenoriat în cadrul proiectului Innovative teaching and learning through developing of digital competences and implementation of STEM educational program, derulat de Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, în parteneriat cu Asociația CNME COPIII NOȘTRI – MINȚI EDUCATE și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, 2022. Este președinte al Asociației pentru copii și tineret TEMPUSTIN din noiembrie 2004 și participant la numeroase stagii de formare în cadrul proiectelor Erasmus+.